Tenisaren izar berria -18 urteko Alcarazek irabazi zuen eta historia egin zuen!

Historiaren lekuko!

Apirilaren 4ko goizean goiz, Beijingeko ordua, 18 urteko Alcalás lehen setean 1-4 atzean geratu zenean, hurrengo 10 inningetatik 9 irabazi zituen, Rude 7-5, 6-4 irabazi zuen. eta denboraldiko lehen partida irabazi zuen.Bigarren koroa, hirugarren karrerako koroa.Hau da Alcarazek bere ibilbideko lehen Masters titulua eta historiako hirugarren Masters txapeldun gazteena.Aldi berean, Alcarazek Djokovicen errekorra hautsi zuen eta Miamiko Jokoen historiako txapeldun gazteena bihurtu zen!
tenisa -1

Denboraldi berritik, Alcarazek bi partida baino ez ditu galdu Australiako Irekian eta Indy Mastersean, Berrettini, txapeldunordea, eta Nadal, Hiru Handietako baten aurka.Gainerako partidetan, Alcarazek Tsitsipas, Berrettini, Agut, Norrie, Monfils, Hulkac, Schwarzman, Fognini, Kezmanovic eta abar irabazi zituen.Ez da harritzekoa Nadalek esan zuen: “Alcaraz jokalari nagusietako bat da dagoeneko, oso polifazetikoa da, eraso oso oldarkorra du eta defentsa estua du.Ez nau harritzen hurrengo ezer egiteak.“Nadalen adierazpenak duela bi aste egin zituzten Nadal eta Alcalásen arteko hiru setetako borrokaren ostean.Partida horretan, Alcalásek arazo asko eragin zizkion Nadali, puntu bakarrarekin puntu giltzarrietan.Gorabehera txikiek partida galdu dute.Indy Masterseko finala galdu zuen arren, Alcarazek bere ibilbideko markarik onena egin zuen Mastersean.

tenisa -2

Miamiko Mastersera etorrita, Alcalásek korrika jarraitu zuen.Alcalásek Vsovic, Cilic, Tsitsipas, Kezmanovic eta Hulkach garaitu zituen eta Masterseko finalerdietan sartu zen lehen aldiz.Finalean, Masterseko finalean ere lehen aldiz sartu zen Rudd-en aurrean, Alcaraz bezalako bihotz handiarekin ere, ezinbestean urduri samar zegoen, eta 1-5 atzean geratu zen lehen setean.Alcaraz, pixkanaka finaleko girora moldatzen joan zen, kontraerasoan hasi eta hiru partida jarraian berdindu zuen markagailua.Setaren amaieran, Alcarazek gerrikoa hautsi eta lehen set-a irabazi zuen 7-5eko markagailuarekin.Bigarren setean, Alcarasek atsedenaren abantaila ezarri zuen saioaren hasieran eta garaipena 6-4 zigilatu zuen.2-0, Alcaraz 1-4 atzean zegoenean, hurrengo 10 partidetatik 9 irabazi zituen eta Rude menderatu zuen.Alcaraz 18 urteko gazteak Djokovicen errekorra hautsi zuen 19 urterekin Miami Masters irabazteko eta Miamiko txapelketako txapeldun gazteena bihurtu zen!

tenisa -3

Txapelketa irabazteko unean, aitaren hiletaz arduratu berri ziren Alcaraz eta Ferrero entrenatzaileak besarkatu egin zuten denbora luzez garaipena ospatzeko.Iazko US Openeko final-laurdenetatik lehen Masters txapelketara arte, Alcarazek halako lorpen bat lortu zuen urte erdian soilik, gizonezkoen tenisean espero den 00. hamarkadaren ondorengo belaunaldia bilakatuz.Txapelketa honekin, Alcarazek 11. postua lortu zuen, lehenengo hamar onenen artean sartzetik pauso bakarrera.

tenisa -4

Oraingo honetan Miamik irabazi zuen txapelketa, Alcalás Masters txapelketa irabazi zuen hirugarren jokalaririk gazteena bihurtuz, Zhang Depei eta Nadalekin batera.Alcalás hain hunkituta zegoenez, helburu handiagoak bilatzen hasi zen: «Ez dago hitzik oraintxe sentitzen naizen deskribatzeko, baina nire lehen Masters titulua Miamin irabaztea oso berezia da.Oso pozik nago garaipen honekin, I Aurten helburua 500 bat irabaztea zen, eta egin nuen.Egin beharreko hurrengoa Master hau irabaztea da.Zorionez, nagusiak izango dira hurrengoak».

Alcalas bezalako tenislari profesionalagoa izan nahi baduzu, probatu siboasitenisa entrenatzeko tiro makina,tenisa praktikatzeko pilota makinalaguntzarik onena egingo luke zure teniseko entrenamenduan.

Argitalpenaren ordua: 2022-04-15